Belföld
Budapest, 2017. április 1.
Záródnak az ajtók egy felújított orosz metrószerelvényen a 3-as Metró Nagyvárad téri metróállomásán.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

„Nem nagyon vannak” az utasok biztonságát veszélyeztető hibák a 3-as metrón

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 06. 26. 09:35

A BKV-vezér szerint jól össze vannak rakva az orosz szerelvények, „csak gond van a végszereléssel”.
Korábban a témában:

A felújított orosz metrószerelvények meghibásodásainak nagy része nem veszélyezteti az utasok biztonságát – mondta a TV2 reggeli műsorában Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója. Azt tagadta, hogy a szerelvényekkel kapcsolatban „bármiféle utasbiztonsági kérdés” lenne.

Szerinte arról van szó, hogy „nem jól van beállítva egy-két dolog, jellemzően az ajtó”, de az utasok biztonságát okozó hibák „nem nagyon történnek”. Sokszor például azért kellett kiállítani a kocsikat a forgalomból, mert rossz volt az ajtónyitó kontroll-lámpája, és a vezető úgy látta, hogy az ajtó nyitva van.

Elárulta: azért tárgyalt múlt héten a metrófelújítást végző orosz cég vezérigazgatójával, mert a hibák olyan nagyságrendet értek el, hogy valamit tenni kellett. Olyan hibát viszont nem találtak, ami „azt mutatná, hogy ez a szerelvény rossz”, azt mondta, minden mérnök és a BKV szakemberei szerint is jól összerakott járművekről van szó, „csak gond van a végszereléssel és vannak olyan bosszantó hibák, amelyek nem történhetnek meg”.

Kitért arra is, hogy a Metrovagonmassal szembeni 800 millió forintos kötbérigény nem a meghibásodásokból adódik, hanem az orosz fél szállítási késedelméből. Jelenleg ugyanis 4-6 héttel vannak lemaradva.

Bolla leszögezte: a 3-as metró biztonságos, mind a régi szerelvények, mind az új szerelvények. (MTI)

Múlt pénteken a Nyugati pályaudvarnál hibásodott meg egy felújított orosz metrószerelvény, az ajtók 12 percen át nem nyíltak ki, de az utasok a vésznyitóval sem tudtak kiszabadulni. Az utasok pánikba estek, sírtak és kiabáltak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.