Közélet

Gyárfás elmondta, hogyan vette meg tőle Mészáros Lőrinc a Nap TV székházát

Szerinte nem a lemondását akarták kompenzálni a vétellel.

A héten kiderült: Mészáros Lőrinc megvásárolja a Nap TV egykori székházát Gyárfás Tamástól, hogy oda költöztesse a tulajdonába került Echo TV-t. Az úszószövetség volt elnöke a hvg.hu-nak elmondta: Mészáros egyik embere még december elején kereste meg, hogy érdeklődjön az ingatlan iránt. A kedvező válasz után több műszaki felmérést, bejárást is tartottak, az egyiken maga Mészáros is megjelent, és hamar megegyezett Gyárfással.

Csakhogy még tavaly áprilisban Gyárfás felajánlotta az ingatlant a vizes vb-t rendező Bp2017 Kft-nek, amely a felújítást is elvégeztette 28 millió forintért. Akkor azt mondták, azért van szükség a székházra, mert a kft. 250 munkatársat is foglalkoztathat majd. Ez viszont nem történt meg, a cég csak 25 embert foglalkoztat, Gyárfás pedig azt mondta, a felújítás költségét visszafizeti.

Arra a kérdésre, hogy Mészáros miért ezt a megoldást választotta ahelyett, hogy valahol korszerű stúdiókat béreljen az Echo TV-nek, Gyárfás azt mondta: ő sem tudja, de neki ez a megoldás tökéletesen megfelel. Hozzátette: nem érzi, hogy a kormány ezzel kompenzálná az úszószövetség éléről való lemondását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik