Közélet

Betelt a pohár az ellenőrnél, rugdosásba kezdett a villamoson – Videó

A Blikk kapott egy olvasói videót, amelyen az látható, hogy az éjszakai 6-os villamoson bliccelő utas keveredett szóváltásba egy ellenőrrel, aki vitában elveszítette türelmét. Az Index rákérdezett az esetre a BKK-nál, válaszuk szerint sikerült beazonosítani a villamoson jegyellenőrzést végző, alvállalkozón keresztül foglalkoztatott vagyonőrt, aki elmondta: egy bódult állapotú férfit akart kizárni az utazásból, mert nem rendelkezett sem érvényes jeggyel, sem bérlettel.

A bliccelő férfi agresszívan lépett fel, a videón az előzmények nem láthatóak, csak az, hogy az ellenőr ingerülten reagál a potyautas viselkedésére. Az ellenőr állítása szerint nem a villamos ajtajába akart belerúgni, és nem is a férfibe, hanem csak annak irányába lendítette a lábát, hogy meghátrálásra késztesse ő, mert a bliccelő többször is felé ütött.

A BKK sajnálkozását fejezte ki, hogy a vagyonőröket érő hasonló incidensek mindennaposak az éjszakai járatokon, az érintett őrt felelősségre vonják. Az őr írásbeli figyelmeztetésben részesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik