Közélet

Rogán: tavasszal visszatérhetnek az alaptörvény-módosításhoz

Nem tartja kudarcnak, hogy kedden elbukott a kezdeményezés.

Rogán Antal nem tartja kudarcnak, hogy a parlament nem szavazta meg Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát, de szerinte kiderült, hogy az ellenzékre nem lehet számítani, ha Magyarország érdekéről van szó.

A miniszter arról beszélt a TV2 reggeli műsorában, hogy Magyarország érdeke az lenne, hogy mielőtt a kötelező betelepítési kvótáról megszületik az európai parlamenti döntés, legyen Magyarországon olyan hatályos jogi szabályozás, amelyik megtiltja a kötelező betelepítési kvóta alkalmazását.

Azt mondta, a magyar kormánynak folytatni kell a „küzdelmet”.

Ott leszünk az európai kormányfők ülésén és ott küzdeni fogunk a kvóta ellen

– jelentette ki. Szerinte Orbán Viktor arra készül, hogy ha a bizottság az Európai Tanács ülésén benyújt egy ilyen javaslatot, megvétózza.

 Ezt nemzetközi küzdelem követi, és jó volna, ha ehhez lenne magyarországi támogatás a parlamentben is, ezért vagy tavasszal visszatérünk erre, vagy érdemes megnézni, hogy az Alkotmánybíróság hogyan értelmezi az alaptörvényt, annak alapján lehetséges-e a kötelező kvóta alkalmazása?

Rogán abban bízik, hogy „legalább néhány képviselő lesz, aki belátja, hogy az emberek akaratának megfelelően érdemes lenne módosítani az alaptörvényt”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik