Közélet

Lehagyta a Kétfarkú Kutya Párt a Fideszt

Ha a Facebookon múlnának a választások, már lehagyták volna a kormánypártot. De van, aki náluk is erősebb.

Merészség lenne azt mondani, hogy a kormány által kezdeményezett népszavazás értelmetlenségét hangsúlyozó Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyedüli érdeme, hogy rendkívül magas lett az érvénytelen szavazatok aránya, de azért komoly szerepük lehetett benne, ráadásul, ahogy arra Facebook-oldalukon felhívták a figyelmet, ők az egyetlen párt, ahol mindenki mindent önkéntes munkában csinált.

A Facebook-felhasználók különösen fogékonyak az MKKP üzeneteire – a párt vasárnap este tette közzé, hogy már kétszázzal lehagyták követőszámban a Fideszt. Azóta az olló még jobban szétnyílt, hétfőn délután már 2300 fős előnnyel (206 756 lájk a kormánypárt 204 448 követőjével szemben) büszkélkedhettek.

Ami igazán meglepő, hogy ha Facebook-lájkokon múlna, ki kormányozza az országot, még így sem a Kétfarkú Kutya Párt kerülne hatalomra: a közvélemény-kutatásokon finoman szólva sem acélos támogatottságot felmutató Együttnek 212 ezer követője van, a Jobbik viszont toronymagasan vezet 319 ezerrel.

Az MSZP-nek 131 ezer, a PM-nek 93 ezer, az LMP-nek 73 ezer, a DK-nak 57 ezer, a KDNP-nek pedig hatezer követője van a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik