Közélet

A TEK megtalálta az erdőben a párizsi merénylők telefonját és azt is tudták, hogy az Iszlám Állam irányítja őket

Nagyot fut a népszavazás előtt eposzi jelzőkben a Magyar Idők (Epitheton orbáns). A “párizsi merénylők” helyett most már csak “Magyarországon áthaladó terroristáknak” hívott iszlamistákról a népszavazás előtti hétre időzítettek egy cikksorozatot. Azt írják, hogy Magyarországon utaztak át többen azok közül a merénylők közül, akik Párizsban több mint száz embert öltek meg.  A cikksorozatból sok újdonság nem derül ki, azt eddig is tudni lehetett, hogy az ötletgazda, Salah Abdeslam többször is járt Magyarországon, és azt is, hogy többen nálunk lépték át a határt Szíria felől. Ami újdonság volt, hogy majdnem egy hétig Zuglóban várakoztak. 

A mai friss leleplezés sem különösebben erős, azt írják, hogy a merénylőket az Iszlám Állam irányította, amit szintén eddig is tudtunk. Sokkal érdekesebb az, hogy ezt mire alapozzák. A lap a terroristákkal kapcsolatos nemzetbiztonsági bizottsági ülés után szinte mellékesen, egy félmondatban azt írja, hogy a TEK, miután a terroristák átlépték a magyar határt, az erdőben megtalálta a két másik Bataclanban gyilkoló terrorista telefonját.

A telefonok tartalma alapján most azt írják, hogy a TEK tudta, hogy az Iszlám Állam irányítja a terroristákat. 

Amiben az az érdekes, hogy ez az információ valahogy mégsem jutott el a francia szolgálatokhoz a párizsi támadások előtt. Sőt, az egész telefonos ügyről most hallani először.

A magyar szervek felelősségéről egyébként már írtunk a párizsi terrortámadással kapcsolatban. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik