Közélet

Alföldi Róbert: azért nincs ellenzék, mert nagyon ügyes a Fidesz

alfoldi(3fb031a8-2d70-415d-bc07-c08ef75d29bb)(430x286).jpg (alföldi)
alfoldi(3fb031a8-2d70-415d-bc07-c08ef75d29bb)(430x286).jpg (alföldi)

Nem ordítás az, ha valaki visszaadja a keresztjét. Nagyon európai gesztus, halk és kulturált módja annak, hogy emberek kifejezzék: nem értenek egyet valamivel – mondta Alföldi Róbert a mandiner.hu-nak adott interjújában.

Szerinte egy díj visszaadása azt jelenti, hogy valakivel nem akarsz közösséget vállalni. Azt, hogy Bayer elnézést kért, gyáva dolognak tartja.

Amit elértünk a Nemzetiben, azt ugyanis nem magamnak értem el. Azt az országnak értem el. Egy ilyen döntés üzenete pedig egyértelmű: tök mindegy, hogyan dolgozol, egy dolog számít: a lojalitás

– folytatta Alföldi.

Arról, hogy természetes-e, hogy választott politikusok döntenek a fő intézményi vezetőkről, az a véleménye, hogy nem az a baj, hogy ők döntenek, hanem, hogy mi alapján. Szerinte itthon is lehetne elegáns, felnőtt politika, nem kellene mindennek attól függenie, hogy kinek az emberei ülnek egy adott pozícióban.

Azt is elmondta, hogy ő nem akar hős lenni. Szerinte annyit tett, hogy nem volt hajlandó “befeküdni a politikának”.

A népszavazással kapcsolatban annyit fűzött hozzá, hogy október 2-án arról szavazunk, akarjuk-e hogy bárki idejöjjön. Nem azt mondja, hogy jöjjenek ide milliók, főleg mert nem is ide jönnek, így ennek a veszélye nem áll fenn.

Nem annyira jó ez a hely, hogy itt akarjanak maradni

– jegyzi meg.

Szavazni nem megy el, azt mondja, nincs is ellenzék. Az oknak a Fidesz ügyességét nevezi meg.

A haza azt jelenti számára, hogy nem tud innen elmenni, akkor sem, ha itt van ez a “sok szarság”. Azt mondja, utálja, de nem tud máshol élni, dühíti, ami itt folyik évszázadok óta.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik