Közélet

A Fidesz képviselőjét sejti a gondok mögött az érpataki polgármester

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 09. 08. 07:12

Renitens képviselők állnak az önkormányzat működésképtelensége mögött Orosz Mihály Zoltán szerint. Egy zárszámadás meg nem szavazása miatt borult a bili az érpataki modell otthonában.
Korábban a témában:

A független önkormányzati képviselők egy részét okolja Orosz Mihály Zoltán, Érpatak szintén független (de a Jobbik által támogatott) polgármestere az után, hogy a képviselő-testület szerdán feloszlatta magát. A háttérben egy költségvetési ügy áll: a határidőig, május 31-ig nem szavazta meg a testület a zárszámadást, ami nélkül nem fogadhatják el a költségvetést, az állam pedig felfüggesztette a szabolcsi községnek járó normatívát – sorolja a történet részleteit a Magyar Nemzet.

Érpatak eddig gördült előre, volt 20 millió forint tartalékuk, amikből a béreket ki tudták gazdálkodni, de ez mostanra kiapadt. Orosz négy “renitens” képviselőről beszélt:

Sajnos az érpatakiak 2014-ben nem helyeztek elég súlyt a képviselők személyére, így olyanok is bekerültek a testületbe, akik nem az itt élők érdekeit tartják szem előtt, hanem önös érdekeiket, kicsinyes sértődöttségüket.

A 2005 óta polgármester Orosz végül azzal vágta át a gordiuszi csomót, hogy közmunkásokat hívott el a testület ülésére. Huszonöten meg is jelentek, így az egyik, sűrűn Orosz ellen szavazó képviselő most megszavazta a testület önfeloszlatását. Jöhetnek az időközi választások, amiken Orosz is elindul.

Sejti, ki áll a háttérben

Amúgy a Fidesz sejti az egész ügy mögött, szerinte az ellenséges képviselők a környék kormánypárti országgyűlési képviselőjét, Simon Miklóst hívogatták az ülés szünetében. Simon tévképzetnek nevezte az állítást, szerinte nincsenek is fideszes politikusok a testületben. A dolgot árnyalja, hogy Simon érpataki születésű, testvére, Barnabás pedig függetlenként ott ül a képviselő-testületben.

Simon Miklós azt is elmondta, a közmunkások bére a polgármester miatt nem jutott el az érintettekhez eddig, mivel azt egy nyitott alszámlára utalják, de Orosz azt átultatatta az inkasszóval terhelt főszámlára. “Ez felelőtlenség, károkozás” – mondta Simon, aki szerint a párt mérlegeli, hogy indít jelölteket az december-január környékén tartandó időközi választáson,

az érpatakiak számíthatnak a Fideszre.

Megszólalt az átszavazó is

A Népszabadságnak megszólalt az átszavazó képviselő, Gagna János is. Ő azt állítja, a hiányosságok miatt nem szavazta meg a tavalyi év zárszámadását. “Elegem lett, elfáradtam” – indokolta, miért voksolt a testület önfeloszlatására végül, és miért szavazta meg a zárszámadást is, amit kedden elfogadtak. Gagna amúgy arra panaszkodott a lapnak, hogy Orosz semmibe veszi mások véleményét. Orosz utolsó akciójáról azt mondta:

A polgármester behívott vagy harminc közmunkást a keddi rendkívüli ülésre, és ránk “uszította” őket. Négy órán keresztül ordítottak, győzködtek, az asszonyok sírtak, hogy nem tudnak mit adni a gyerekeknek, ha nem lesz közmunka. Bevallom, megtörtem, nem bírtam tovább.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.