Közélet

Gyorshajtás miatt indult eljárás az Orosz Mihály Zoltánék által üldözött újságíró ellen

Egy hónappal ezelőtt Móricz Csaba, az Átlátszó újságírója szeretett volna az érpataki önkormányzat testületi ülésén forgatni, amikor a polgármester fél órán keresztül szapulni kezdte – írja az átlátszó.hu. A képviselők ezt megunták, elindultak haza, majd azt hallották, ahogy Orosz Mihály Zoltán odaszólt az embereinek, hogy eredjenek az újságíró után.

Ő ekkor már úton volt Nyíregyháza felé, de hamarosan meglátta az utána eredő autókat. Az első településen, Újfehértón már utol is érték.

Móricz az országút helyett inkább behajtott a kisvárosba, ahol szembejött egy rendőrautó, így rögtön segítséget kért. A rendőrök azonban inkább igazoltatták át, a szidalmazó társasághoz azonban hozzá sem szóltak, nem akadályozták meg, hogy Orosz emberei folyamatosan videózzanak.

Az igazoltatás után a rendőrök úgy látták, nincs több tennivalójuk, elmondták, hogy Móricz tehet feljelentést, ha akar, aztán el is mentek a helyszínről. Az újságíró viszont elintézte, hogy a rendőrök kísérjék ki az országútig, majd másnap fel is jelentette az üldözőit.

Móriczot beidézték a nyíregyházi kapitányságra, hogy miért?

Gyorshajtás miatt.

Az, hogy mögötte az érpataki polgármester emberei jöttek három autóval, teljes mértékben részletkérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik