Közélet

Orbán együtt ünnepel 339 ezer emberrel

A miniszterelnök ma 53 éves.

Magyarországon 1963. május 31-én 363-an, világszerte pedig 339000-en születtek – írja egy születésnapokra szakosodott portál, míg az állami hírtévé horoszkópja szerint a kormányfőnek ügyelnie kell arra, hogy a részleteknek tulajdonítson nagyobb jelentőséget, ne felszínesen ítélje meg a dolgokat.

Könnyen abba a hibába eshet, hogy nem látja a fától az erdőt.

Nagy horderejű kérdésekben ne döntsön azonnal, alaposan vegye fontolóra, mennyit érdemes kockáztatnia. Ha elkapkodja a dolgokat, később viselheti a következményeit.

Mint korábban megírtuk, a kormányfő három éve maga kérte, hogy ne tartsanak hálaadó szentmisét érte a születésnapján, mert az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Akkor tudatta, semmilyen születésnapi bulit nem tart, és a felesége is megígérte, nem lesz meglepetésparti. “50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük”.

Ennek ellenére volt szentmise. Nemcsak akkor, hanem tavaly is és a hívők a magyar miniszterelnökért mindennap imádkoznak. Van már „Ima  Magyarországért, Orbán Viktorért!” nevű Facebook-csoport, és volt már „Imalánc Orbán Viktorért” című könyörgés is.

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked!

Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon

és megvédjen a veszedelmektől!

Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől!

Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel!

Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy!

Az Úr legyen körülötted,

hogy megvédjen, ha mások rád rontanak!

Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged!

Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap

és minden időben!”

Már 30 éve házas

A kormányfő 1986-ban házasodott össze Lévai Anikóval. Öt gyermekük született, Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra. Egyetemista korában csirkepakolással keresett pénzt. Főnöke ezért mindig, a brigádvezető Áder János marad. 

Május 31-e a Dohányzásmentes világnap. A dohányzás elleni intézkedések a kormány legnagyobb vívmányai – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy Orbán Viktor hatévesen elcsent egy cigarettát, olyan rosszul lett, hogy többé nem dohányzott. Kedvenc étele a töltött káposzta, kedvenc itala a magyar pálinka. Él-hal a labdarúgásért, űzte is. Csatárként. Jobblábas. A magyar foci egyik legidősebb gólszerzője: 2005 márciusában, 41 évesen lőtt gólt egy NB II-es bajnokin. A Felcsút akkor 6-2-re nyert a Budafok ellen. Idehaza a Videoton, külföldön az Inter és a Real Madrid a kedvenc.

Kedvenc filmje a Volt egyszer egy vadnyugat (Sergio Leone) és ő maga is szerepelt filmben, 1983-ben a Szegény Dzsoni és Árnika címűben focistát alakított. Ha már játék, akkor ulti. (Hende Csaba egyszer 50 ezer forintot nyert el egy kártyapartin tőle.)

Kocsiban ragaszkodik a németekhez. Nem szereti a születésnapi felhajtásokat. Kedvenc száma a Hotel California az Eaglestől. Ezzel kívánunk neki boldog születésnapot.

Ajándékot visz az ünnepelt, Dunaújvárosba látogat kedden, tárgyal, és együttműködési megállapodást ír alá a város vezetőivel a következő években ott megvalósuló fejlesztésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik