Élő Foci

A Real Madrid ismét megverte az Atléticót a BL-döntőben

A Real Madrid a tizenegyedik, az Atlético pedig az első Bajnokok Ligája győzelméért száll harcba szombat este a milánói San Siro Stadionban.

2014-ben ugyanez a két csapat játszotta a finálét, akkor a Matracosok vezettek, de a Blancók nyertek hosszabbítás után 4-1-re.

Zinedine Zidane januárban váltotta Rafa Benítezt a Real kispadján és felrázta a csapatot. Ő is és Diego Simeone is edzői karrierje legnagyobb sikerére készül. Az argentin mester már 2014-ben is az Atléticót dirigálta, így rossz emlékeket őriz az akkori városi döntőről.

A mérkőzés napján egy gyanús csomag borzolta a kedélyeket, emiatt kiürítették Milánó legforgalmasabb vasútállomását.

A mérkőzés elején az Atlético Madrid birtokolta többet a labdát, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani Keylor Navas kapuja előtt.

Az első komolyabb helyzet a Real Madrid előtt adódott, Gareth Bale ívelt élesen középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, Karim Benzema berobbant és kapura pöccintette a labdát, Jan Oblak bravúrral hárított.

Nyomás alá került a Matracosok kapuja és a Real Madrid a vezetést is megszerezte a 15. percben. Toni Kroos ívelt középre a bal oldalról, Bale csúsztatta meg középen a labdát, Sergio Ramos pedig lesgyanús szituációban lőtt közelről a hálóba. (1-0)

A bekapott gól némileg elbizonytalanította Diego Simeone csapatát, Antoine Griezmann több lövéssel is próbálkozott, de ezek nem jelentettek veszélyt a Real kapujára.

A Királyiak tűntek magabiztosabbnak az első félidőben, kontrákkal próbálták feltörni a Matracosok védelmét, de Oblak rendre jól avatkozott közbe.

Újabb gól már nem született, így a Real Madrid egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Jól kezdte a második félidőt az Atlético, hiszen tizenegyeshez jutottak a Matracosok. Fernando Torrest rúgta fel Pepe a tizenhatoson belül, Griezmann állt oda a büntetőhöz, de nagy erővel a felsőlécre bombázta a labdát.

Ennek ellenére maradtak támadásban Gabiék, de csak nem akart összejönni az egyenlítő gól. Egészen a 79. percig, ekkor a csereember, Ferreira Carrasco érkezett nagyszerűen Juanfran beadására és közelről nem hibázott. (1-1)

Kisebb Real helyzeteket jegyezhettünk fel a mérkőzés végén, újabb gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban tulajdonképpen állandósult az állóháború, Isco jelentkezett egy veszélyes szöglettel, Ronaldo fejelt középre, Oblak könnyedén felkapta a labdát.

A másik oldalon Griezmann vezethette volna rá Navasra a labdát, de Danilo óriásit mentett az utolsó pillanatban.

A hosszabbítás második félidejében Casemiro lőtt egy jó csel után 20 méterről, de fölé szállt a lövése.

Az utolsó percekben Ronaldo, majd Lucas Vazquez lőtt, de rendre sikerült felszabadítaniuk a Matracosoknak, így jöhettek a tizenegyesek.

A negyedik körig hibátlanul céloztak a rúgók, ekkor azonban Juanfran találta telibe a kapufát, Cristiano Ronaldo pedig eldöntötte a trófea sorsát.

A Real Madrid története tizenegyedik Bajnokok Ligája győzelmét aratta.

Bajnokok Ligája, döntő, végeredmény:

Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (1–0) – 11-esekkel 5–3
G: S. Ramos (15.), illetve Carrasco (79.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik