Közélet

Elfogadták a jövő évi költségvetésről szóló összegző jelentést

24.hu
24.hu

2016. 05. 30. 11:55

A testület lezárta az előterjesztés részletes vitáját, és elfogadta az összegző jelentéshez benyújtott kormánypárti koherencia-javaslatot.

A bizottság egyhangúlag támogatta Burány Sándor (MSZP) elnök javaslatát arról, hogy amennyiben szükséges, az elnök jogtechnikai, nyelvhelyességi módosításokat, vagy számítási pontosítást tehessen a bizottság tájékoztatása mellett.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a jövő évi költségvetési összegző módosító javaslat-tervezetéhez ismertette a költségvetési bizottság kormánypárti tagjainak koherencia-javaslatait. Az összegző módosító javaslat második pontjában tévesen szerepelt a várpalotai Trianon Múzeum támogatása, a javaslat ennek javítását tartalmazza. Ezért volt szükséges a bevételi és kiadási főösszegek módosítása.

A bizottság elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2015. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot és döntött a bizottsági önálló indítvány benyújtásáról.

A testület nem támogatta Schmuck Erzsébet (LMP) képviselő önálló indítványát az államháztartásról szóló 2011. évi törvénynek az európai uniós források felhasználásának hatékonyabb ellenőrzése érdekében szükséges módosításáról. Szintén elutasította Hegedűs Lorántné (Jobbik) képviselő önálló indítványát a kistelepülések polgármestereinek javadalmazásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról, és az egészségügyi dolgozók plusz egy havi bérének bevezetése érdekében szükséges intézkedésekről szóló jobbikos határozati javaslatot sem vették tárgysorozatba a képviselők.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. augusztus 19.
Csapolt sör a Magyar Ízek Utcája rendezvényen az I. kerületi Lánchíd utcában 2017. augusztus 19-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.