Közélet

Orbánt azért cserélné Kövérre, mert ő nem korrumpálódott

Illés Zoltán (Illés Zoltán)
Illés Zoltán (Illés Zoltán)
Az egykori Fidesz-alelnök leváltaná a pártelnököt, hogy megmentse a pártot.

Illés Zoltán a Figyelőnek azt mondja, embernek született, nem parlamenti képviselőnek, államtitkárnak.

Tévednek azok a politikusok, akik örök életükre a hatalom csúcsán akarnak maradni, ezzel elveszítik az erkölcsi tartásukat és a valóságérzetüket, ahogyan szerintem a mostani kormány számos vezetője is elveszítette a kapcsolatát a valósággal.

Mond neveket is. Orbán Viktort, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Kósa Lajost és Balog Zoltánt, meg a hozzájuk tartozó gazdasági embereket sorolja azok közé, akik egy „saját külön világban élnek.”

Illés Zoltán nem tudja bizonyítani, de szerinte a kormányfőt Habony fűtötte Simicska ellen és nagy változást hozott a kormányzat stílusában a kétharmados győzelem is.

Orbán Viktor felbátorodott, hogy másképpen kell csinálni, mert 2020-ig van utoljára EU-s pénz: 10 500 milliárd forint uniós támogatás. Mindent ki kellett iktatni, hogy rárepülve erre a forrásra dinasztiákat és burzsoáziát lehessen kreálni! A pénz felhalmozása a jövőről szól, arra az esetre, ha már nem lesz Európai Unió.

A Fidesz egykori alelnöke szerint a párt támogatóinak többségének is elege van a pénzek pofátlan elsíbolásából, a vasárnapi boltzárból, a hatalmi koncentrációból.

Alkotmányos felhatalmazás nélküli prezidenciális rendszer alakult ki.

Orbán Viktor a francia államfőhöz hasonló jogkörökkel rendelkezik, de rendszerét már a Fidesz tagsága sem támogatja. Vidéken, helyi csoportok tekintetében, politikai értelemben a párt már nem is létezik. Illés azért teszi most mindezt szóvá, mert úgy látja, politikai családja lejáratódása nem vezethet máshová, mint a párt bukásához. Éppen ezért azt javasolja, hogy Orbán Viktor helyett Kövér László legyen a Fidesz elnöke. Ő ugyanis nem korrumpálódott és karakán.

Meg kellene osztani a hatalmat a pártelnök és a miniszterelnök között.

Illés azt mondja, ő csak segíteni akar, hogy ne bukjon meg a Fidesz, mert nem a kormánynak van pártja, hanem fordítva. Árt a hatalomkoncentráció, a centralizálás és szerinte a Fidesz-szavazók milliós tömege vele ért egyet, például több mint 60 százalékuk például nem támogatja Paks II-t. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik