Közélet

Brüsszeli robbantás: egymillió emberre nem lehet ráállítani négymillió megfigyelőt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 03. 23. 08:32

A BruxInfo vezető elemzője szerint emberi jogi és alapjogi aggályai lennének, ha a Nyugat-Európában élő egykori bevándorlókat és leszármazottaikat ellenőriznék.

Fóris György az InfoRádióban azt mondta, a múlt heti uniós megállapodással elvileg ellenőrzöttebb lehet a belépés az EU-ba, egyenként vizsgálják azoknak a menekülteknek az ügyét, akiket átvesznek a törököktől. Ez a biztonságot erősítő tényező lehet. Szerinte a migrációs krízis megoldása bizonyos fokig gyengítheti a terroristák utánpótlását, kapcsolattartásukat.
De ne felejtsük el, hogy az információs technológia forradalmának korszakában ez már nem feltétlenül a fizikai határellenőrzésen múlik, hanem sok minden máson. Fanatizálható tömegek pedig szép számmal vannak szerte a világon, köztük Európában is.
A Bruxinfo vezető elemzője szerint ugyanakkor aligha válhatnak ellenőrzöttebbé azok a nyugat-európai polgárok, akik korábban bevándorlók voltak, hiszen óriási tömegről van szó.
Egy ember alapos megfigyeléséhez szakértők szerint 4-11 ember kell, ami persze a szisztematikusságtól és a feladat komolyságától is függ. Egymillió emberre nem lehet ráállítani négymillió megfigyelőt.
Fóris György szerint ez ráadásul végképp minden emberjogi és alapjogi kitételnek a felrúgása lenne, hiszen csak az elmúlt hónapok bevándorlóinak nagyon jelentős része tényleg olyan menekült volt, aki védelemre szorult. Ahol egyes csoportokról, körzetekről, emberekről kiderülnek bizonyos kockázati tényezők, ott az elhárítás munkája is fokozottabb lesz – fogalmazott a szakértő.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.