Közélet

Zsiga úr felbőszítette a szegényeket, most pénzt oszt

zsiga marcell (zsiga marcell)
zsiga marcell (zsiga marcell)
Az egykori képviselő Zsiga Marcell súlyos tízmilliókat oszt ki a Szerencsejáték Zrt. lottóbevételeiből, csíkszeredai focicsapat is részesült ebből.

Sokáig pörgött az ellenzéki média Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő nem túl átgondolt nyilatkozatán anno, miszerint 47 ezer forintból szerinte meg lehet élni. A kormánypárti volt képviselő azóta új megbízatást kapott, a Szerencsejáték Zrt. lottóbevételeit oszthatja szét jótékony célokra – riportozta meg az RTL Klub Híradója.

A Zsiga vezetette cég 100 millió forintot osztott le például a csíkszeredai futballklubnak, 50 millót a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, amit még Makovecz Imre alapított és Hende Csaba volt a kuratóriumi elnöke, valamint 30 milliót kapott a Századvég is.

A DK szerint “ezek a szétfolyó 50-100 millió forintok, amelyek haveroknak mennek, sokkal jobb helyekre mehetnének”, pl. lélegeztőgépet lehetne vásárolni belőlük. Hogy ne érje szó a ház elejét, kórházra is ment pénz, sőt a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik