Közélet

Titkos hangfelvételt villant az LMP a korrupcióról

Lázár János mintájára hetente tart majd korrupcióinfót a párt, állítólag egy évre elég muníció van.

A heti kormányinfók mintájára korrupcióinfót tart ezentúl csütörtökönként az LMP – közölte a párt antikorrupciós szakszóvivője. Hadházy Ákos azt mondta: azért tárják külön sajtótájékoztatókon a nyilvánosság elé az eseteket, hogy láthatóvá váljon, hogy a korrupció nem kivétel, hanem maga a szabály.

„Hiába kerülnek elő a kínos, és egyértelműen visszaélésre utaló információk, a miniszterelnök mégis úgy csinál, mintha ez nem létezne, egyszercsak feláll, és kijelenti, hogy nem tűri a korrupciót, közben mindenki ugyanott folytatja, mint addig” – idézi az Index Hadházyt.

A politikus kijelentette: most is annyi információja van, ami akár egy évre elég muníciót ad a korrupcióinfóknak. A sajtótájékoztatókon leginkább a közbeszerzésekkel foglalkoznak majd, azt mutatják be, milyen visszaélések zajlanak a kiíró minisztériumokban, hogyan házalnak előre megnyert projektekkel a Fidesz-közeli cégek és mindezt hogyan támogatják megrendelőként az önkormányzatok.

Az első korrupcióinfón egy titkos hangfelvételt mutat be a szóvivő, amelyen fideszes politikusok maguk mondják el, hogyan működik a közbeszerzés rendszere az Orbán-kormány alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik