Közélet

Az államtitkár szerint nem megoldás a kötelező betelepítési kvóta

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy Magyarországra ellenőrizetlenül gazdasági bevándorlók tömege érkezzen, a problémára pedig nem jelent megoldást a kötelező betelepítési kvóta meghatározása – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbélteken csütörtökön.

Bitay Márton egy zártkörű lakossági fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt: a kialakult “európai őrületre” nem válasz a kvóta, amelyet úgy állapítottak meg, hogy arról meg sem kérdezték az érintett ország vezetőinek vagy állampolgárainak véleményét.

Az államtitkár ugyanakkor kedvezőnek nevezte, hogy a hétvégi brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón sikerült a közösség vezetőinek megállapodniuk Törökországgal, de szavai szerint ez az enyhülési folyamat még nem jelenti a migrációs téma végleges lezárását.

Magyarország szuverenitását és a magyar emberek érdekeit meg kell védeni, az EU döntéshozóira történő nyomásgyakorlás érdekében szerepe van a Fidesz által indított országos aláírásgyűjtési akciónak – fogalmazott Bitay Márton.

A magyar érdekek erősítésében javulás volt megfigyelhető az elmúlt hetekben, Európa viszont – a magyarokkal ellentétben – még nem találta meg azt a módszert, amivel kezelni lehetne ezt a migrációs helyzetet – tette hozzá az államtitkár.

Simon Miklós térségi fideszes országgyűlési képviselő elmondta, az aláírásgyűjtési akció sikeres, országosan már több mint egymillió aláírás gyűlt össze, a nyírbátori központú választókerületben pedig már 16 ezer aláírásnál tartanak a kötelező kvóta ellen.

“A gazdasági bevándorlás nem más, mint egy előre kitervelt hadművelet Európa ellen, aminek következménye az unió széthullása lehet” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik