Közélet

Felfüggesztett börtönt kapott az egykori szocialista miniszter és államtitkára

Juhász Ferencet és Fapál Lászlót egy 2006-os ingatlanüggyel kapcsolatban ítélték el.

Felfüggesztett börtönre ítélte Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi minisztert és Fapál Lászlót, a tárca egykori közigazgatási államtitkárát a Fővárosi Törvényszék. Az ügy egy 2006-os ingatlanüggyel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt folyik, a csütörtökön kihirdetett másodfokú ítélet nem jogerős.

A törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: Juhászt két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta a másodfokú bíróság, a bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt elmarasztalt Fapál Lászlót pedig egy év, két év tíz hónapra felfüggesztett szabadságvesztéssel, továbbá ingatlanának 65 százalékos tulajdoni hányadára vagyonelkobzást rendelt el.

Az indoklás szerint a korábbi, elsőfokú felmentő ítélet tévesen értelmezte a honvédelmi minisztert terhelő vagyonkezelői jog tartalmát, amikor csak a honvédelmi miniszteri rendelet formális betartását kérte számon. Téves volt az elsőfokú ítélet abban a vonatkozásban is, hogy a rendelet lehetőségeinek kihasználása nem a vádlottaknak, hanem a jogszabályalkotónak róható fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik