Közélet

Hamis luxuscikkektől roskadozott a budapesti gyártelep

hamis táskák (Array)
hamis táskák (Array)

Az Adidastól a Diorig, a cípőtől a napszemüvegig minden volt. A legfoglalt utánzatok több mint 25 milliót érnek.

A NAV emberei a Készenléti Rendőrség egyenruhásaival közösen tartottak ellenőrzéseket egy budapesti gyártelepen, ahol több különböző raktárt kutattak át egyszerre. A tárolóhelyiségekből nagy mennyiségű ruházati termék, lábbeli és egyéb kiegészítő került elő, amelyekről kiderült, hogy azok különféle világmárkák silány minőségű hamisítványai.

A pénzügyőrök több mint 4500 darab hamis Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Puma, Lacoste, Burberry, Gucci, Armani, Chanel, D&G, Converse védjeggyel ellátott ruházati terméket, cipőt és egyéb kiegészítőt, valamint több száz darab hamis Hublot, Rolex, Breitling, Louis Vuitton, Michael Cors, Guesse, Patek Philippe, Dior, Oakly, Hermes, Ray Ban, Prada, Hugo Boss, Omega, Police márkajelzésű napszemüveget és órát találtak – derül ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szerdai tájékoztatásából.

Az összesen több mint 25,5 millió forint értékű hamis termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt – ismeretlen tettes ellen – feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

A NAV emberei ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettségre és az alkalmazottak bejelentésére vonatkozó szabályok betartását is. Ennek kapcsán a vállalkozók harmadánál találtak szabálytalanságokat, két esetben pedig még online pénztárgépnek is híján voltak az érintettek. Mindezekért összesen több mint 6,5 millió forint pénzbírságot szabtak ki.


Fotó: NAV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik