Közélet

Rá volt kattanva Nancy gyilkosa az örömlányra

Nancy (Array)
Nancy (Array)

Szinte megszállottjává vált a gyilkossággal gyanúsított Jao Kao-peng H. Nancynek, akivel május elején végzett az Akácfa utcai lakásban – írja a Blikk.

Több jel ugyanakkor arra mutat, hogy a férfi már-már betege volt a fiatal lánynak. Többek között az is, hogy magával vitte Nancy egyik fotóját, és a gyilkosság módja is azt támasztja alá, hogy az indulat vezérelte. Talán az járt a fejében, hogy ha Nancy nem lehet az övé, akkor más se kaphassa meg soha többé. A lány édesapja, H. Ernest is megerősítette a Blikknek, hogy a kínai férfiak rajongtak lányáért, szinte bálványozták őt.

„Az sem zárható ki, hogy a gyilkos szerelmes volt áldozatába” – vélekedett Bilkei Pál kriminálpszichológus. Úgy véli, lehet, hogy a lány nem akart megtenni neki valamit, ez gerjesztette nagy haragra. Mindemellett szerinte a férfi nemcsak a gyilkosságot, de a menekülési útvonalat is megtervezte.

A Blikk úgy tudja, Jao Kao-peng számos nyomot hagyott a helyszínen, így véres tenyér- és ujjnyomot is. A rendőrök túl sokáig tapogatóztak a sötétben: mire sikerült azonosítaniuk a férfit, ő már árkon-bokron túl járt, a gyilkosság után elhagyta az országot, és feltehetően Kínába ment. A napokban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A magyar rendőrség a kínai kollégákkal együttműködve próbál minél több információt megtudni a férfiról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik