Közélet

Zsarolni próbálta osztálytársait, fogházbüntetést kapott

Jogerősen egy év felfüggesztett fogházbüntetést kapott zsarolási kísérletért egy nyíregyházi diák, aki ellen gyorsított eljárásban emelt vádat az ügyészség – közölte az MTI.

A 15 éves fiú két osztálytársától akart zsarolással pénzt, illetve cigarettát szerezni. Az egyik nyíregyházi középiskolában két tanulótársát veréssel fenyegette, hogy adjanak át neki egy doboz cigarettát, illetve 500 forintot, s egyiküket bántalmazta is, a nyakát szorongatva.
A diákok a követelésnek nem tettek eleget, a történteket elmondták szüleiknek és az iskola vezetőinek. A fiú a rendőröknek beismerő vallomást tett.

A szeptemberben történt zsarolási kísérlet után a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat, hogy ne tudja befolyásolni a fiúkat, illetve a tanúkat. 20 napot töltött javítóintézetben.

A Nyíregyházi Járásbíróság a büntetlen előéletű fiatalt súlyos fenyegetéssel elkövetett kétrendbeli zsarolás bűntettének kísérlete miatt jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, végrehajtását három évre felfüggesztette, és egyidejűleg elrendelte pártfogói felügyeletét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik