Közélet

Kitette a megkívánt házak lakóit a csongrádi álmaffiózó

Családirtással és megtorlással fenyegetett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013 decemberében felajánlotta első kiszemeltjének, hogy megveszi tőle szegvári házát. A tulajdonos azonban az alacsony vételár miatt nem ment bele az üzletbe. A férfi válaszul “ráküldte” két emberét, akik azzal fenyegették meg, hogy végeznek a családjával.

A fiatakember így ügyvéd előtt aláírt egy adásvételi szerződést, amelyben a vételár átvételét is elismerte. A gyanúsított tulajdonjogát a földhivatal ez alapján bejegyezte az ingatlan-nyilvántartásba. A gyanúsított 2014 januárjában ismét megkereste korábbi áldozatát. Ekkor azt ajánlotta neki, hogy vegyen át tőle egy céget. Azt a hamis látszatott keltette, hogy áldozata egy per-, teher- és adósságmentes vállalkozáshoz jut ezáltal, amiből jelentős bevételre tehet szert. Az adásvételi szerződés aláírásának napján azonban kiderült a valóság: a NAV köztartozás miatt végrehajtási eljárást kezdeményezett a gazdasági társasággal szemben.

A férfi 2014 augusztusában egy másik szegvári házra is szemet vetett. Az ott lakót azzal fenyegette meg, hogy egy korábbi károkozása miatt a maffia jelentős pénzt követel tőle, és ha nem fizet, megölik. Felajánlotta, hogy kiegyenlíti a tartozást, de cserébe az ingatlana tulajdonjogát kérte. Mivel azonban a házra elidegenítési tilalmat jegyeztek be, ezért arra csak adásvételi előszerződést kötöttek, amiben a tulajdonos elismerte, hogy a vételárat megkapta. Ebből a lakásból a lakó ki is költözött, helyette a gyanúsított és családja rendezkedett be.

A férfit szerdán fogták el akciósok. Ellene zsarolás bűntette, csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indult eljárás. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik