Közélet

Kutyák akadályozták a mentést Mezőcsáton

mento(960x640).jpg (mentő, )
mento(960x640).jpg (mentő, )

Idős emberek mentésében segédkeztek a tiszaújvárosi kapitányság rendőrei: Mezőcsáton kutyákat kellett eltávolítani, és egy házba bejutni, Ároktő mellett pedig fagyási sérüléseket szenvedett férfihoz hívtak segítséget.

A mentőszolgálat munkatársai december 26-án este Mezőcsát egyik családi házának udvarára nem tudtak bejutni egy földön magatehetetlenül fekvő személyhez, mert az ellátásra szoruló idős hölgy kutyái – gazdájukat védve – akadályozták a mentést. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének kiérkező járőrei a kutyákat eltávolították a 84 éves néni mellől, így az egészségügyi szakemberek elláthatták a rászorulót.

Mezőcsát egy másik családi házába december 27-én este a zárva lévő ajtó miatt a mentőszolgálat munkatársai nem tudtak bejutni és az emeleti szobában magatehetetlenül fekvő, 69 éves néni ellátását megkezdeni. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének kiérkező járőrei felvették a kapcsolatot az idős nő sógrával, akinek segítségével sikerült a lakásba bejutni, majd a mentést és az orvosi ellátást megkezdeni.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ugyancsak december 27-én kora délután lakossági bejelentés alapján az Ároktő mellett lévő erdős területre, egy mozdulatlanul, földön fekvő emberhez hívtak orvosi segítséget. A helyi, 71 éves, zavartan beszélő férfi a járőröknek elmondta, hogy az éjszakát az erdőben töltötte, de, hogy mióta fekszik a földön arra nem tudott pontos választ adni. A rendőrök által helyszínre hívott mentőorvos az idős férfin fagyási sérüléseket állapított meg, akit további ellátásra kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik