Közélet

Időutazónak képzelte magát a zavarodott bácsi

Az idős férfira a tatabányai vasútállomás vágányai között találtak rá szerda délután. A járőrök kérdésére mindössze annyit felelt: ő egy időutazó.

Odamentek hozzá, hogy egészségi állapota felől érdeklődjenek és azt is tudni akarták, van-e olyan hely, ahol melegben vészelheti át a fagyos éjszakát. Az idős férfi annyit mondott, hogy időutazó. Somogybabodból érkezett, mert idézése alapján aznap meg kellett jelennie a Tatabányai Járásbíróságon – számol be a különös esetről a kemma.hu.

A járőrök mentőt hívtak hozzá, és kórházba szállították a férfit.

Lehetetlen az időutazás

Hongkongi fizikusok szerint biztos, hogy egyetlen foton sem mehet gyorsabban a fénysebességnél, tehát képtelenség az időutazás. A fénysebesség, melynek értéke pontosan 299 792 458 m/s, azért kulcsfontosságú az időutazás tekintetében, mert aki közel fénysebességgel utazna az Einstein ikerparadoxon példája szerint annak lassabban telne az idő, mint azok számára, akik nem utaznak ezzel a sebességgel. Ha lehetőség lenne a fénysebesség, vagy az annál is gyorsabb utazásra, akkor lehetővé válna az ember számára a jövőbe utazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik