Közélet

Egyre több a gyanúsított a terézvárosi ingatlanügyben

rendőrség (rendőr, TNOR)
rendőrség (rendőr, TNOR)

Az értékbecslőt is felelősségre vonják a milliárdos terézvárosi ingatlaneladások ügyében, amelynek így már 21 gyanúsítottja van - írja a Magyar Nemzet.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: felgyorsult a nyomozás az ügyben, az önkormányzat megbízásából eljáró értékbecslőt is különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a napokban.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt a gyanúsítotti kör, a “hivatalnokok” után eljutottak a megbízottakig, az ügyletekben részt vevő vállalkozásokig.

A lap úgy tudja, hogy az eljárásban a hivatalnoki körhöz sorolták a VI. kerület volt MSZP-SZDSZ-es vezetőit, így Verók István polgármestert, és Fürst György alpolgármestert is, továbbá az előterjesztéseket megszavazó képviselőket, valamint az azokat aláíró jegyzőt és aljegyzőt.

A mostani nyomozásban az Andrássy út 3., 8., és 52. szám alatti palota mellett héthektárnyi tetőtér értékesítése kapcsán 2,3 milliárd forintnyi károkozás miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik