Közélet

Megtalálták az elsüllyedt fiú holttestét a Dunában

Nem tudott úszni, mégis bemerészkedett a gyors folyású Dunába.

A Hír24 értesülése szerint a 15 éves fiú Szigetszntmiklósnál, a Rév soron fürdött a folyóban, amikor váratlanul elsüllyedt.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a 15 éves szigetszentmiklósi fiú két fiatalabb és egy idősebb ismerősével fürdött a folyóban. Mivel nem tudott úszni, ezért ő csak derékig merészkedett a folyóba, a többiek a közelében úszkáltak. A baj akkor történt, amikor váratlanul megcsúszott, elesett, majd a víz alá merült. Barátai megpróbálták kihúzni, de nem sikerült, a gyors folyású Duna elsodorta. A szóvivő hozzátette: a baleset helyszíne nem volt kijelölt fürdőhely, de nem is tiltotta azt semmi.

A Hír24 információi szerint a búvárok körülbelül egyórányi kutatás után találták meg a holttestet. Nem messze onnan, ahol elsüllyedt. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben, hogy pontosan tisztázni lehessen a részleteket.

Mint azt tíz nappal ezelőtt megírtuk, hasonló baleset történt a Tolnai megyei Bátánál. Akkor is egy fiatal fiú süllyedt el a folyóban.

Időközben megtalálták annak a 47 éves dunaszentgyörgyi férfinak a holttestét, aki vízibicikliről ugrott a Balatonba vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik