Üzleti tippek

Rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak az adótanácsadók

24.hu
24.hu

2017. 03. 28. 14:04

Korábban a témában:

Az Adótanácsadók Egyesülete 2016 novemberében tartotta meg első rendhagyó osztályfőnöki óráját

A jövő tudatos adózói” társadalmi-felelősségvállalási programjának keretében. A szervezet önkéntesen jelentkező tagjai 5 témában ingyenes előadásokat tartanak a programra jelentkező iskolákban országszerte. „Ezzel az egyesület célja, hogy tágabb társadalmi környezetére hatást gyakorolva javítsa az adózási morált – emelte ki Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.

A szervezet szeretne segítséget nyújtani a diákoknak a munka világába való belépésben, felkészíteni őket jogaikra és kötelességeikre, megértetni azokat a szabályokat, amelyekkel minden dolgozó-vállalkozó állampolgár előbb-utóbb találkozni fog. Siklós Márta, az egyesület alelnöke és a program ötletgazdája és koordinátora elmondta:

A tematika és az előadások összeállításánál arra figyeltünk, hogy gyakorlatiasak legyünk, és nyelvileg, stílusban fogyasztható legyen a kamaszoknak, amit mondunk. Filmekkel, képekkel, érdekes adózási sztorikkal igyekszünk színessé és könnyedebbé tenni ezt a témát.

Az öt előadásból az első röviden foglalkozik a munkavállaláshoz kapcsolódó és a kezdő vállalkozói ismeretekkel, a második az adózás értelmét, hasznát, történetét tekinti át. A harmadik részletesebben vezet be a munkabér közterheinek rejtelmeibe, a negyedik a legális munkavállalás különböző formáival foglalkozik, az ötödik a vállalkozói ismereteket tekinti át részletesen.

Mindegyik érinti az adminisztrációs feladatokat például az ügyfélkaput, és végig hangsúlyozzuk, hogy az adózás szükséges, mert csak akkor lehet fenntartható a társadalom, ha mindenki hozzájárul a költségekhez.

Önkéntes misszió

A szervezetből 25 önkéntes vállalta az órák megtartását. Az önkéntesek 12 településen élnek és dolgoznak, melynek vonzáskörzetében található iskolákba szívesen ellátogatnak. Már ezzel is csaknem országos lefedettségű a program, 11 településen már járt is a szervezet: például Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben és a főváros környéki településeken.

Az egyesület igyekszik még több tagját arra ösztönözni, hogy vegyen részt a programban, hogy mindenhova eljuthasson. Az előadások iránt eddig 45 iskola érdeklődött, 31-ben már jártak az egyesület önkéntesei. November óta 90 előadást tartottak több, mint 2000 fiatalnak.

Az Adótanácsadók Egyesületének tagjai – mint minden szervezeti feladatukat, tisztségüket térítésmentesen látják el, így – ezt is társadalmi munkában, személyes elhivatottsággal végzik. A szervezet a beszedett tagdíjból fedezi utazási költségüket, így azok a tagok is hozzájárulnak a program megvalósításához, akik az oktatást egyelőre még nem vállalták.

Minden középiskolába szeretnék eljuttatni a programot

Dr. Vágyi Ferenc, az egyesület elnökségi tagja, a program koordinátora kiemelte:

Hosszú távon az a cél, hogy minden középiskolába eljusson a program, de a 2017-18-as tanévben szeretnénk megháromszorozni az első év teljesítményét. Ezért várjuk az érdeklődő iskolák jelentkezését.

Azok, akiknél már járt a szervezet, hiánypótlónak nevezték a kezdeményezést, és jelezték, hogy szeretnék, ha többször is ellátogatna az egyesület az iskolájukba. Farkas Zoltán, a Magyar Hajózási Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményvezetője, az esemény vendéglátója elmondta:

A kezdeményezés nagyon sokat segíthet a gyerekeknek kilépni a munka világába, leveszi a pedagógusok válláról azt a terhet, hogy mélyreható ismeretek nélkül adjanak e területen támpontot a diákoknak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.