Üzleti tippek

Orbánnak adnia kell a látszatra

24.hu
24.hu

2016. 10. 11. 11:47

Korábban a témában:

Mint arról beszámoltunk, a kormány titkosítaná a cégek TAO felajánlását. Így nem tudhatjuk meg, hogy melyik cég, hány milliárddal, melyik stadionépítést támogatja adókedvezményért cserébe. Például nem fogjuk megtudni, hogy egy hazai nagyvállalat hány milliárddal járul hozzá, mondjuk a felcsúti futball akadémia további áldásos működéséhez.

Tállai András kedden az Országgyűlésben – a javaslat kivételes eljárásban zajló összevont vitájában – közölte: jelentős változást nem vezetnek be, csak megőrzik a törvény által eddig is biztosított védelem szintjét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárának indoklása szerint az adótitok évtizedes szabályát jobbító szándékkal változtatja meg az adózás rendjéről szóló törvény módosítása.

Az államtitkár szerint a szigorúbb feltételek összességében hozzájárulhatnak az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az adótitok kiszélesítése nem növeli, hanem éppen hogy csökkenti az átláthatóságot.

Orbánnak adnia kell a látszatra

A kormány 2010 óta folyamatosan számolja fel a szabadságjogokat, az alkotmányosságot. Ez azonban egy demokráciában nem működik. Ezért adniuk kell a demokratikus látszatra. A kormány indoklásai, amelyet egy-egy törvényjavaslathoz fűz, azonban pontosan leleplezik a NER képmutatását

Ha megfigyelik, a kormány a szabadságjogok elleni támadást mindig a szabadságjogok védelmének a nevében hajtja végre.

Azt mondják, meg kell kérdezni a magyarokat, kivel akarnak együtt élni, erre a népszavazás a legdemokratikusabb eszköz, és nem mondjuk a közvélemény-kutatás. A különbíróságok felállítására azért van szükség, hogy jobban érvényesüljenek az egyén szabadságjogai, és nem azért, hogy el lehessen csalni a következő választást. A Népszabadság „felfüggesztésével” azért nem foglalkozik a kormány, mert nem akar beleavatkozni a sajtószabadságba, miközben éppen ő rendelte meg a lap kinyírását. És ugyanígy lehet egy érvénytelen népszavazást érvényessé hazudni.

Ez a képmutatás szükségszerű, hiszen a NER – Tölgyessy Péter szavaival – nem tud konszolidálódni. Újabb és újabb hatalmi központokat akar maga alá gyűrni, és ha ellenállással találkozik, eltapossa vagy átírja a szabályokat.

(MTI híre nyomán)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.