Üzleti tippek

Két magyar energetikai fejlesztés a legjobbak között

Tizenhárom európai országból 12 csapat jutott a varsói KICkoff verseny döntőjébe.

A megmérettetésen fenntartható energiaellátásra fókuszáló nemzetközi startupok versengenek. Ez a terület egyre népszerűbb a legjelentősebb piaci befektetők körében is.

Magyarországot két ígéretes magyar startup csapat képviseli. A Greenergizer saját fejlesztésű technológiával vívta ki a döntőbe kerülés jogát, amely intelligens megoldásaival képes szabályozni a hűtők fogyasztását a szupermarketekben, kereskedelmi egységekben. A Leap startup csapata pedig egy forradalmian új, hipersebességű mosógépet álmodott meg, nagyüzemi mosodák és háztartások számára.

A verseny fődíja 10 000 euró és egy 150 000 euró finanszírozással együtt járó KIC InnoEnergy Highway akcelerációs programba való részvétel.

A KICkoff verseny a fiatalok vállalkozói kedvének erősítését célzó, üzleti alapon működő kezdeményezés, amelynek célja kiválasztani és támogatni az európai energetikai piacok gyorsabb fejlődését elősegítő, kiemelkedő projekteket. A KIC InnoEnergy magyarországi partnere és a hazai vállalkozók felkészítésének szervezője a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik