Üzleti tippek
termékbemutató, edény, teflon,  (Array)

A KDNP szerint eredményes volt a csaló termékbemutatók elleni fellépés

24.hu
24.hu

2016. 06. 08. 11:51

Korábban a témában:

Eredményes volt a csaló termékbemutatók elleni fellépés, csökkent a fogyasztói panaszok száma az elmúlt időszakban  – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Harrach Péter úgy fogalmazott: meghallották a becsapott emberek panaszát, “léptek, méghozzá hármat.” Rámutatott: az elfogadott törvénymódosítások eredményeként ezek az akciók visszaszorultak, s bár a bűnözők találékonysága a régi, keresnek új utakat, de ezek hatékonysága kisebb, mint régen.

A kereszténydemokrata politikus szerint más területeken is érzékenyen kell figyelni az ilyen jelenségekre. Harrach Péter példaként említette az üdülési jogos visszaéléseket, az internetes vásárlások világát, és jelezte: előbb-utóbb ezzel is foglalkozni kell. A kormánypárti képviselő személyes véleménye, hogy még a mostaninál is szigorúbb büntetésre lenne szükség, bár azt elismerte, a tetten érés nem annyira egyszerű.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke felidézte a jogszabály-módosításokat, és kiemelte: az ingyenes juttatások reklámjának tilalmával “a csalit” sikerült megsemmisíteni. Emellett kötelezővé tették az ügyfélszolgálatok fenntartását, ami azért fontos, mert a törvény ugyan korábban is garantálta a vásárlástól való elállást, de ha nem volt ügyfélszolgálat vagy elérhetőség, akkor ezzel nem tudtak élni az emberek. A helyben való hitelközvetítést is kizárták, így azonnal senki nem tud a valós anyagi lehetőségein túl kötelezettséget vállalni.

Kevesebb lett a panasz

Rétvári Bence emlékeztetett: a törvénymódosítások év elején léptek hatályba, és a fogyasztóvédelmi hatóság rendkívüli átfogó ellenőrzést folytatott március 21-e és április 15-e között.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy csökkent a fogyasztói panaszok száma, s a beérkezők egy része a törvénymódosítás hatályba lépése előtti időből származott.

Továbbra is hiányolták a nem teljes körű tájékoztatást, az elállási jog érvényesítésének nehézségét, és a kifogások között szerepeltek az irreálisan magas árak. Egyértelműen visszaszorult ugyanakkor a kapcsolódó hitel- és kölcsönszerződések száma, és klasszikus termékbemutatóból is kevesebb van.

Nem vész el, csak átalakul

Újdonságként megjelentek viszont a telefonos megkeresések és a magánlakásokon folytatott termékbemutatók. Ezeken sokszor nem árulják a termékeket, hanem azt kérik, hogy menjenek be az emberek vásárolni a cégek saját boltjaiba.

Ez szintén alaposabb megfontolásra ad lehetőséget vásárlás előtt, s az állandó üzletek ellenőrzése sokkal könnyebb, a bírságot is könnyebb behajtani adott esetben – emelte ki a kereszténydemokrata politikus. Kitért arra is: továbbra sem voltak kifejezetten együttműködők a termékbemutatóval foglalkozó cégek az ellenőrzéskor, sokszor hatósági felszólításra sem akartak adatot szolgáltatni.

Megemlítette, hogy slágerterméknek számítanak a masszázs, lézer- és mágnesterápiás eszközök, azaz az időseknél az egészségmegőrzését tartják az egyik legfontosabb marketingelemnek.
Rétvári Bence felhívta a figyelmet ismét, nagyon figyeljenek oda, és nagyon fontolják meg az emberek, hogy mit vásárolnak meg.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. október 23.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott állami ünnepségen a Terror Háza Múzeum előtt 2017. október 23-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.