Kecskemét, 2016. február 4.
Péksüteményeket készít egy dolgozó a nagyvállalati beruházási program keretében megújult Kiskunfélegyházi Malom Kft. kiskunfélegyházi üzemében a kapacitásbõvítõ beruházás bemutatóján 2016. február 4-én. A kormány elindította nagyvállalati beruházási programját, amelynek keretében 2015-ben 3 milliárd, ebben az évben 15 milliárd forint támogatást ad költségvetési forrásból azoknak a társaságoknak, amelyek az uniós forráshoz nem juthatnak hozzá.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Üzleti tippek

A közterhek miatt fáj a vállalkozók feje

24.hu
24.hu

2016. 04. 07. 12:43

Tízből négy kkv növekvő adókra és járulékokra számít a következő egy évben.
Korábban a témában:

Bár a kis- és középvállalkozások várakozásait mutató K&H bizalmi index 4 pontos emelkedéssel újra megközelítette a pozitív tartományt, de még mindig -7 ponton áll.

„Az utóbbi két évben kisebb-nagyobb visszaesésekkel ugyan, de trendszerű javulást látunk a cégeknél, közelítünk a pozitív hangulat felé. Javulásra jelenleg leginkább a pénzügyeikben, a versenyhelyzetben, valamint a munkaerővel kapcsolatban számítanak a vállalkozások, míg negatívabb várakozás a közterhek várt változásánál figyelhető meg” – részletezte az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv-marketing főosztály vezetője.

Pénzügyekben optimistábbak

A következő egy évben átlagosan 7,1 %-os árbevétel- és 4,8%-os eredménynövekedéssel számolnak, ami igen nagy ugrás a tavaly év végén várt értékekhez képest (4,8% és 3,2%). Emellett versenyhelyzetüket tekintve minden negyedik cég számít arra, hogy a következő egy évben jobb helyzetben lesz a konkurenseihez képest, míg az előző negyedévben még minden ötödik cég gondolta így.

Fizetésemelés is jöhet?

A magasabb várt bevétel és a versenyhelyzet kedvező alakulása a munkaerővel kapcsolatos várakozásokra is pozitívan hat: minden negyedik (24%) kkv tervez felvételt, a legtöbben 1-4 fővel emelnék dolgozói létszámukat egy éven belül. További jó hír, hogy a vállalkozások több mint harmada (37%) fizetésemelésre is készül.

Ezzel szemben a közterhek alakulásával kapcsolatban az elmúlt negyedévhez képest jóval negatívabban nyilatkoztak: 30% helyett már a vállalkozások 40%-a számít növekvő adókra és járulékokra a következő egy évben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.