Budapest, 2013. június 19.
Tolómérõvel mér egy szerelõ a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. szerelõcsarnokában a Kõbányai úton 2013. június 19-én. A Ganz Holding Zrt. és az orosz Atomenergomas Nyrt. gépgyártó csoport leányvállalata három évtized után újra atomerõmûvi átrakóberendezést gyárt orosz piacra. A közel 45 tonna súlyú berendezést a júniusi átadása után szállítja ki a cég a Szentpétervár melletti Szosznovij Bor erõmûvébe.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Üzleti tippek

Csoportos leépítés a nagykanizsai gépgyártónál

24.hu
24.hu

2016. 03. 03. 19:38

170 dolgozójától megválik a nagykanizsai OT Industries-DKG Gépgyártó Zrt.

Battai Eszter, az OT Industries kommunikációs szakértője a Zalai Hírlapot arról tájékoztatta, hogy az olaj- és gázipari berendezések gyártására szakosodott gyár az elmúlt egy évben nehéz helyzetbe került. A tartósan alacsony olajár a legnagyobb megrendelőnek számító orosz piacon is visszafogta a beruházási kedvet, ez pedig a megrendelések visszaesését és jelentős veszteséget eredményezett.

A cégcsoport annak érdekében, hogy meg tudja őrizni a nagykanizsai üzem gyártási képességét és a több évtizedes szakmai tapasztalatot, valamint ne kelljen bezárnia a gyárat, márciusban körülbelül 170 dolgozótól válik meg csoportos létszámleépítés keretében. Ennek részleteiről március 7-től egyeztet a menedzsment és az üzemi tanács.

Az MTI korábbi közlései szerint a 2010-ben még 630 dolgozót foglalkoztató gyár akkor 8,2 milliárd forintos árbevétel mellett egymilliárd forintot meghaladó adózott eredményt ért el.

A legutóbbi, nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint 2,3 milliárd forintos jegyzett tőkéjű társaság, amely 1994-től 2014-ig DKG-EAST Olaj- és Gázipari Berendezéseket Gyártó Zrt. néven működött, 2014. december 31-én 351 alkalmazottat foglalkoztatott. A 2014-es mérlegadatok szerint az évet 6,4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 137 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta.

Kommentek

Budapest, 2016. március 3.
A Qatar Cargo Airbus A330-200F típusú repülõgépe leszáll a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülõtéren 2016. március 3-án. Elindította rendszeres Doha-Budapest járatait a Qatar Airways áruszállító üzletága. Az öböl-menti teherszállító légitársaság járatai hetente két alkalommal, csütörtökön és vasárnap érkeznek majd Budapestre.
MTI Fotó: Kovács TamásIsmét repül Budapestre a Qatar Cargo
blurred businessman is working in office , focus is on eyeglassesÉrezhető az élénkülés a tanácsadói piacon