Üzleti tippek
blurred businessman is working in office , focus is on eyeglasses

Érezhető az élénkülés a tanácsadói piacon

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2016. 03. 02. 19:43

A hazai és a régiós középvállalatok is egyre inkább igénybe veszik a tanácsadói szolgáltatásokat.

Új szolgáltatásokkal erősíti régiós szerepvállalását a Grant Thornton Hungary, a társaság Valuation és Corporate Finance névvel önálló szolgáltatási ágakat indít.

A könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég régiós stratégiájának része, hogy a Grant Thornton nemzetközi cégcsoport pénzügyi befektetőként január közepén megvásárolta a Valuation Partners (korábban Amaerican Appraisal Magyarország Vagyonértékelő Kft.) többségi részesedését, és létrehozták a Grant Thornton Valuation Kft.-t.

Waltraud Körbler, az IB Grant Thornton Consulting Kft. ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: fokozódó kereslet tapasztalható a tanácsadói szolgáltatások iránt a kelet-közép-európai régióban. Vállalatuk éppen ezért erősödő régiós pozícióját ezen szolgáltatások bővítésével is tovább kívánja növelni.

Jakab Ágoston, a Grant Thornton Valuation Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy a tulajdonosi háttér változása pozitív eseményt és fejlődési lehetőséget jelent számukra, financiálisan és szakmailag pedig erősebb hátteret biztosít.

A Valuation (vagyonértékelési) szolgáltatások közé tartozik az ingatlanok, gépek, berendezések, immateriális javak és komplett cégek értékelése, valamint a projekthitelekhez kapcsolódó műszaki szakértői, ingatlan- és beruházási tanácsadás, illetve a transzferár-dokumentáció készítése is.

A Grant Thornton Hungary külön szolgáltatási ágként a vállalati pénzügyi szolgáltatások területére is kiemelten fókuszál a jövőben. Ennek előzményeként még a tavalyi évben létrehozták a Grant Thornton Corporate Finance Kft.-t. A társaság fél éve alakult, 50%-ban Kővágó János, mint magánszemély tulajdona, 50 %-ban pedig az IB Interbilanz a cég tulajdonosa.

A Grant Thornton Hungary egy úgynevezett esernyő márka, amelyhez több Magyarországon működő vállalat tartozik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Austria's Foreign Minister and leader of Austria's centre-right People's Party (OeVP) Sebastian Kurz waves to supporters during the party's election event following the general elections in Vienna, Austria, on October 15, 2017.  / AFP PHOTO / APA / ROBERT JAEGER / Austria OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.