blurred businessman is working in office , focus is on eyeglasses
Üzleti tippek

Érezhető az élénkülés a tanácsadói piacon

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2016. 03. 02. 19:43

A hazai és a régiós középvállalatok is egyre inkább igénybe veszik a tanácsadói szolgáltatásokat.

Új szolgáltatásokkal erősíti régiós szerepvállalását a Grant Thornton Hungary, a társaság Valuation és Corporate Finance névvel önálló szolgáltatási ágakat indít.

A könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég régiós stratégiájának része, hogy a Grant Thornton nemzetközi cégcsoport pénzügyi befektetőként január közepén megvásárolta a Valuation Partners (korábban Amaerican Appraisal Magyarország Vagyonértékelő Kft.) többségi részesedését, és létrehozták a Grant Thornton Valuation Kft.-t.

Waltraud Körbler, az IB Grant Thornton Consulting Kft. ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: fokozódó kereslet tapasztalható a tanácsadói szolgáltatások iránt a kelet-közép-európai régióban. Vállalatuk éppen ezért erősödő régiós pozícióját ezen szolgáltatások bővítésével is tovább kívánja növelni.

Jakab Ágoston, a Grant Thornton Valuation Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy a tulajdonosi háttér változása pozitív eseményt és fejlődési lehetőséget jelent számukra, financiálisan és szakmailag pedig erősebb hátteret biztosít.

A Valuation (vagyonértékelési) szolgáltatások közé tartozik az ingatlanok, gépek, berendezések, immateriális javak és komplett cégek értékelése, valamint a projekthitelekhez kapcsolódó műszaki szakértői, ingatlan- és beruházási tanácsadás, illetve a transzferár-dokumentáció készítése is.

A Grant Thornton Hungary külön szolgáltatási ágként a vállalati pénzügyi szolgáltatások területére is kiemelten fókuszál a jövőben. Ennek előzményeként még a tavalyi évben létrehozták a Grant Thornton Corporate Finance Kft.-t. A társaság fél éve alakult, 50%-ban Kővágó János, mint magánszemély tulajdona, 50 %-ban pedig az IB Interbilanz a cég tulajdonosa.

A Grant Thornton Hungary egy úgynevezett esernyő márka, amelyhez több Magyarországon működő vállalat tartozik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.