Üzleti tippek

Varga Mihály is benne van a Top 50-ben

A szakmai szervezet képviselőiből és a Turizmus Kft. szerkesztőségéből álló zsűri megszavazta, hogy kik voltak a legbefolyásosabbak a magyar turizmusban 2014-ben.

A Top 50-ből csak 26-an képviselik a szoros értelemben vett turisztikai szakmát, tehát szállodát, utazási irodát, légitársaságot vagy más vállalkozást. Az államigazgatás és az önkormányzatok 12 díjazottat adtak, és ugyancsak 12-en a szakma „közelében” dolgoznak, így például múzeumot, kulturális intézményt vezetnek vagy fesztiválokat szerveznek – összegezte a Turizmus.com.

Olimpiai bajnokok is bekerültek

A kötetben szereplő szakemberek között találni két olimpiai aranyérmest és egykori sífutó országos bajnokot. A legtöbben közgazdász végzettséggel rendelkeznek, de akad jogász, mérnök, fogtechnikus, pedagógus és szakedző is.

Top 10

A zsűri sorrendet nem állított fel, ám a kötetben mindenki neve mellett feltüntették a zsűritől kapott átlagpontszámot. A Top 10-ben megtalálható többek között: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Gazdasági Bizottság alelnöke, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Costes étterem tulajdonosa, a Budapest Eye megálmodója és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója is. A 10 legbefolyásosabb személy részletes listáját itt találja.

A most kiadott Top 50-ben 30 olyan személy szerepel, akik tavaly is a legbefolyásosabbak között voltak. A férfiak dominanciája idén is megmaradt, csupán 9 nő kapott helyett a rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik