Gazdaság

A kormány a turizmus fellendülésére számít vasárnaponként

ruszinkó ádám (ruszinkó ádám)
ruszinkó ádám (ruszinkó ádám)

A helyettes államtitkár optimista, szerinte pláza helyett kirándulni járunk majd.

Új lehetőséget teremt a turizmusban és a szabadidőiparban a vasárnapi zárva tartás – véli Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár. Ruszinkó a Napi Gazdaságnak elmondta, az ágazat felkészült a megnövekedő igényekre, fürdők, múzeumok, állatkertek, kalandparkok, sportolási lehetőségek várják a családokat, turistautak, turistaházak a kirándulókat.

„Természetesen távol áll tőlünk, hogy bárkinek megmondjuk, mit kezdjen a szabadidejével” – mondta Ruszinkó, hozzátéve, hogy csak reménykednek abban, hogy akik eddig nem használták ki a lehetőségeket, azok élni fognak a gazdag programkínálattal. Szerinte a munkahelyi hiányzások 50-60 százaléka a fáradtságra vezethető vissza, a pihenés nélkül a munkateljesítmény is elmarad az elvárttól. Az aktív kikapcsolódás anyagi hátterét a kormány a Szép-kártya kedvezményeinek megőrzésével támogatja.

A helyettes államtitkár optimista abban a tekintetben is, hogy azt várja: a várt forgalomnövekedés növelni fogja a foglalkoztatottak számát a szabadidőipar, a turizmus és a vendéglátás területén is, noha az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett épp azzal érvelt a kormányzat, hogy a lehető legtöbb munkavállalónak akarják biztosítani a szabad vasárnapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik