Üzleti tippek

Most olcsóbban bevásárolhat az oroszoknál

A kiutazás nem feltétlenül, de a rubel gyengülése miatt a kintlét most jóval olcsóbb.

Az elmúlt hetek árfolyamingadozásai alaposan felkavarták az utazási piacot Oroszország vonatkozásában, ahol a rubel gyengülése sok utasban azt a reményt keltette, hogy most olcsóbbak lesznek az utazások.

Sokan kivárnak, de a Turizmus.com-nak az 1000 Út Utazási Iroda úgy nyilatkozott: nem érdemes várni, mivel az utazás nem, csak a kintlét lehet most a kiadásokban jóval kedvezőbb.

A legtöbb Oroszországba utaztató irodánál csak kismértékű csökkenés van az utazások árában a tavalyihoz képest, és ez nagy valószínűséggel a jövőben is így marad. Márk László, a cég munkatársa szerint az okok összetettek. Például a repülőjegyek elszámolása euróalapú, ugyanígy a földi szolgáltatások nagy része is, ez viszont a magyar relációban még emelkedett is az utóbbi hónapokban.

A szakember ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a fentiek ellenére a gyenge rubel mindenképpen kedvező az utasok számára, hiszen a helyszínen beváltott euró vagy dollár gyakorlatilag kétszer annyit ér most, vagyis a szolgáltatások, kávézók, éttermek, belépők jóval kedvezőbb áron érhetők el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik