Üzleti tippek

Dunai árvíz: jól vizsgáztak a készenléti irodák

Magyarországon is egyre többen alakítanak ki alternatív cégközpontot.

Az árvíz az egyik legsúlyosabb katasztrófa, de sokkal hétköznapibb helyzetek is okozhatnak komoly problémákat. Egy csőtörés, hosszabb áramkimaradás vagy tűz esetén tovább tetőzi az üzleti károkat, ha emiatt lemarad a cég egy tenderről vagy csúszik a szállítás. Erre jelent megoldást a más uniós országokban már jól ismert szolgáltatás, a készenléti iroda biztosítása. Ezt a lehetőséget Magyarországon is egyre többen veszik igénybe.

„Igazi katasztrófahelyzetben, éles körülmények között most vizsgázott igazán az Invitel készenléti irodája, amely a fővárosban a Kozma utcai Datacenterben található. Közel száz munkahelyet alakítottunk ki, IT-rendszereket integráltunk, irodai körülményeket állítottunk fel, és tárgyalókat helyeztünk éles üzembe alig 24 óra alatt” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.


Fotó: MTI / Ujvári Sándor

„Az árvíz hatalmas károkat okozott az országnak, igyekeztünk saját eszközeinkkel segíteni, ahol lehetett. Így nagyon örülünk annak, hogy voltak olyan ügyfelek, akiket a készenléti iroda szolgáltatással tudtunk segíteni amellett, hogy az árvízi védekezésben nagyon sok munkatársunk személyesen is részt vett. Kollégáink nemcsak a cég hagyományos szolgáltatási területein – Esztergomban, a Dunakanyarban vagy például Vácott – segítették a munkákat, hanem a Duna más szakaszain is dolgoztak a töltések építésénél vagy a logisztikai feladatok ellátásában” – tette hozzá.

Magyarországon is egyre több vállalat készít olyan katasztrófatervet, amely számol a készenléti iroda szolgáltatásaival. Az állandóan rendelkezésre álló alternatív cégközpont olyan rendkívüli biztonságot ad, amely számos piacon versenyelőnyt is jelent. „A készenléti iroda szervesen illeszkedik az Invitel rugalmas szolgáltatáscsomagjába, és tévedés azt hinni, hogy jelentős lenne a szolgáltatási díj. A készenléti iroda ugyanis a többi infokommunikációs szolgáltatásunkhoz hasonlóan, nem terheli a beruházási keretet, és bérleti konstrukcióban igénybe vehető” – magyarázta Mártha Imre.

Olvassa el korábbi írásunkat is! Vészhelyzet az irodában: a tűzfal nem elég

A világhírű animációs stúdió is költözött

A budapesti Hajógyári-szigetről a Digic Pictures 54 munkatársát, teljes szerverparkját, és irodáját költöztette át az Invitel készenléti irodájába. A költözés kevesebb mint 24 óra alatt megtörtént. A 3D-filmanimációk terén a világ legjobbjai közé tartozó cég az árvízi károk helyreállításának végéig működik majd az alternatív irodából. A stúdió olyan világhírű játékok virtuális világának és promóciós filmjeinek felépítésében dolgozik, mint az Assassin’s Creed sorozat, a Halo4, a Civilization V. vagy a Prince of Persia. (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik