Üzleti tippek

Így nyerhet milliárdos támogatást a kutatás-fejlesztéshez

Az elnyerhető összeg legalább 40 millió és legfeljebb 2 milliárd forint lehet.

Az Új Széchenyi Terv keretében újra kiírták, és április 18-tól az ország egész területén pályázható a „K+F+I Ernyőprojektek támogatása” (ERNYO_13) című pályázati konstrukció – hívja fel a figyelmet a PwC.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázat célja a vállalati kutatás-fejlesztési és az innovációs tevékenység dinamikus növekedésének biztosítása. A programban a vállalkozások kizárólag új projektjeikre nyerhetnek támogatást, a megvalósítási időszak alatt elvégzendő K+F+I tevékenységükkel arányosan.

Az NFÜ 2013-ra 8,8 milliárd forintot különített el a pályázatra. Az elnyerhető támogatás legalább 40 millió és legfeljebb 2 milliárd forint, maximum 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az elszámolható kiadások közé tartoznak a személyi jellegű és anyagköltségek, az igénybe vett szolgáltatások költségei, az eszközök értékcsökkenése és az immateriális javak.

Azon cégek pályázhatnak, amelyek legalább 3 éve igazolhatóan folytatnak kutatás-fejlesztési tevékenységet, és legalább 40 szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, K+F+I-vel foglalkozó kutatót és innovációs termékfejlesztőt foglalkoztatnak a pályamű benyújtását megelőző hónapban.

A pályázónak kötelező vállalnia a kutatói-fejlesztői létszám megtartását a projekt lezárását követő üzleti évben, valamint a projekt keretében létrehozott kapacitások fenntartását a projekt befejezését követő ötödik év végéig. Egyéb kötelezettségként a pályázó választhat a K+F ráfordítások szintjének megtartása vagy a K+F projekttevékenységből származó árbevételére vonatkozó vállalás közül.

A pályázatokat 2013. április 18-tól 2013. május 27-ig lehet benyújtani. A projekt a pályázat benyújtását követően kezdhető meg, és megvalósítására legfeljebb 36 hónap áll rendelkezésre. A pénzügyi elszámolásnak legkésőbb 2017. június 30-ig meg kell történnie – ismerteti hírlevelében a tanácsadó cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik