Üzleti tippek

Kiszervez a Playboy

Költségcsökkentésre hivatkozva kihelyezi üzleti folyamatait a Playboy kiadója, a jövőben kizárólag a szerkesztőségi feladatokat végzik majd házon belül. A lépéstől azt várják, hogy 2011 végére újra nyereséges lesz a magazin.

Kiszervezi legtöbb üzleti tevékenységét a Playboy Enterprises Inc., a világhírű férfimagazin kiadója – derül ki a The Wall Street Journal beszámolójából. A szerkesztőségi feladatkörök kivételével a jövőben a magazin működtetésével kapcsolatos minden munkát a floridai központú American Media Inc.-nél látnak majd el. A lépés célja egyértelműen az, hogy csökkentsék a magazin veszteségét. A múlt héten megkötött, öt évre szóló megállapodást a Playboy részben hirdetési bevételeiből fizeti majd.

A kiadónál mintegy 30 főállású munkatárs dolgozik azokon a területeken, amelyek átkerülnek az American Media Inc-hez, többségüket várhatóan elküldik majd. Scott Flanders, a Playboy-t kiadó vállalkozás vezetője a The Wall Street Journalnak adott nyilatkozatában azt közölte, hogy reményeik szerint a megállapodásnak köszönhetően már 2011 végére újra nyereséges lesz a magazin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik