Üzleti tippek

Újra nyereséges az egyik autógyár

admin
admin

2009. 11. 02. 15:12

A Ford amerikai autógyár az idei harmadik negyedévben másfél év óta először nyereséget ért el.

A Ford hétfőn közétett beszámolója szerint az adózás utáni eredmény 997 millió dollár – részvényenként 29 cent – volt július és szeptember között. Egy évvel korábban 161 millió dollár – egy részvényre vetítve 7 cent – veszteséget szenvedett el a társaság. A bevétel éves összevetésben ugyan 800 millió dollárral 30,9 milliárd dollárra esett, de az eredmények így is meghaladják a várakozásokat. Elemzők részvényenként 12 cent veszteségre és 28,31 milliárd dollár bevételre számítottak.

A detroiti hármak közül egyedül a 106 éve alapított Ford kerülte el a csődveszélyt, és állami segítségre sem szorul, míg a General Motors és a Chrysler csak a kormányzati mentőöv segítségével tudott kimenekülni a válság örvényéből.

A társaság az átszervezésnek – egyebek közt több ezer munkahely megszüntetésének – és a termékfejlesztésnek tulajdonítja, hogy 2008 első negyedéve után ismét nyereséget ért el. Hétfői közleményében a cég felfelé módosította a 2011-re vonatkozó előrejelzését, amikor nullszaldós gazdálkodás helyett”stabilan nyereséges” üzletmenetre lehet számítani, de előbb még az idei negyedik negyedév és a jövő év eleje nehéznek ígérkezik.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.