Üzleti tippek

Nem fenyegeti csőd a MÁV-ot

Tagadta a MÁV-vezető, hogy jövő februárra csődközelbe kerülhet a vasúttársaság. Késik a jövő évre érvényes vasúti menetrend közzététele - írta a Magyar Nemzet.

Szerdán a közrádióban tagadta Heinczinger István MÁV-vezérigazgató, hogy csődhelyzet fenyegetne a MÁV-nál, holott a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentetett egy olyan levelet, amelyben az áll: „2010 elején finanszírozhatatlanná válik, ezért csődhelyzet alakulhat ki” a MÁV-nál. A levelet maga a MÁV-vezető írta, és azt aláírásával is igazolta. Csak figyelemfelhívás volt – idézi a Magyar Nemzet a vezérigazgató MR1-Kossuthnak adott nyilatkozatát.

Ugyanakkor késik a vasúttársaság új, december közepétől érvényes menetrendjének közzététele. Az előzetes bejelentés szerint szerdán kellett volna nyilvánosságra hozni, ez azonban leghamarabb csak október 20-án, legkésőbb október végén derülhet ki. Az új menetrend azért olyan fontos, mert abból derül ki, mely vonalakon szüntetik be a vasúti közlekedést, és helyettesítik azt buszokkal – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik