Üzleti tippek

Az AdviseSoft az Év vállalata

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület 12. alkalommal osztotta ki az Év vállalata díjat. Idén az Év vállalata díjat az AdviseSoft Kft. kapta. Különdíjban részesítették a fogyatékkal élőket foglalkoztató Hotel Pandát.

Az értékelő bizottság a vállalkozói szellemet, a növekedési lehetőségek felismerését, kihasználását, valamint a jól fókuszált stratégiát díjazta, amikor a pénzintézeti piac számára informatikai támogatásokat nyújtó szolgáltató céget, az AdviseSoft Információtechnológiai Kft.-t nevezte meg nyertesként.

Emellett a bizottság elismerő oklevélben részesítette a Hotel Panda Kft.-t, amiért az a társadalmi szerepvállalást a saját működési modelljének középpontjába helyezte: a társaság megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat egyedülálló módon, a szállodaiparban.

Jó évet várnak

Préda István, az értékelő bizottság tagja a díjátadás előtt elmondott, a válság előnyeit taglaló beszédében úgy vélte: a krízis által kikényszerített termelékenység-növekedés soat hoz majd a válságot túlélő cégek konyhájára, és a sikeres cégek magukévá teszik majd a válságattitűdöt. A banki hitelek befagyása nyomán a kockázatitőke-iparág szereplőire szép évek várnak – vélte Préda István.

Orosz Györgyi, lapunk főszerkesztője, a bírálóbizottság tagja Kopp Mária kutatását idézve azt mondta: 100 honfitársunkból 72-en rosszul érzik magukat a bőrükben, ha az arány eléri a 75-öt, a folyamat nehezen visszafordíthatóvá válik. A kisközösségek életben tartása és napi több pozitív impulzus fordíthat a folyamaton – vélte.

Kultúraváltást sürgetnek

A régióban tevékenykedő, Magyarország iránt is érdeklődő alapok az elmúlt két évben összesen 5 milliárd eurónyi friss tőkét gyűjtöttek össze, hogy azt Közép-Kelet-Európában helyezzék ki. Magyarországon még most is magas azon kis- és közepes vállalkozások száma, amelyek nem kellően felkészültek a fejlesztési célú magántőke befogadására. A gazdasági környezet változása jelenleg még kevés esetben hozza magával a vállalkozók gondolkodásmódjának változását.

„A HVCA célja az Év Vállalata Díjjal, hogy a kockázati tőke iparág egyrészt elismerje azon kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó, transzparensen működő hazai vállalkozásokat, amelyek üzleti modellje példaértékű lehet más magyarországi vállalkozások számára is, másrészt pedig a díjon keresztül szeretnénk felhívni a hazai kkv-k figyelmét arra, hogy milyen feltételek mentén lehetnek sikeresek a tőkebevonásban, a befektetők elérésében” – mondta Oláh László, a HVCA elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik