Üzleti tippek

Élesedő tévés verseny

Nehéz az élet a Barátok közt nélkül. Múlt héten, főműsoridőben már csak másfél százalékpontos előnye volt az RTL Klubnak a TV2 előtt.

Az elmúlt héten, főműsoridőben az RTL Klub 25,4 százalékos, a TV2 pedig 23,9 százalékos közönségarányt ért el. Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt a TV2 le tudott faragni a hátrányából. Az RTL Klub fő gondja az lehet, hogy nem tudtak nagyot dobni a nyárra szánt heti sorozataikkal, így ebből a szempontból most jobban áll a TV2.
A Monkkal például sikerült megverniük a 112-t, igaz a Fókuszra sokan visszakapcsoltak az RTL Klubra. Múlt hétfőn a TV2 az NCIS-szel és a Gyilkos számokkal megverte a Miami helyszínelőket és A szökést.
Szerdán a Doktor House és a Szellemekkel suttogó is jobban teljesített az RTL Klub aktuális műsoránál. Egyedül a péntekre áthelyezett Hazudj, ha tudsz tudta legyőzni a TV2-n adott Crusoe című kalandfilmsorozatot.

A 18-49 évesek körében az elmúlt hét legnézettebb műsora az RTL Klub vasárnap esti – filmmegszakító blokkban lévő – hírösszefoglalója volt, amelyre 566 ezren voltak kíváncsiak. A második legnézettebb program pedig a TV2-n ugyanekkor adott Testőr című film lett, a maga 538 ezer nézőjével. A harmadik helyen a csütörtöki Vacsoracsata ismétlés végzett 526 ezer nézővel.

A teljes lakosságot nézve az előbb említett Vacsoracsata epizód lett a legnézettebb, a főzős reality összessen 1,3 milliónyi nézőt vonzott. Úgy tűnik, hogy népszerűek az RTL esti hírösszefoglalói, mert a második és harmadik helyen is ennek a csütörtöki és vasárnapi kiadása végzett 1,2-1,2 milliós nézőtáborral. A TV2 legnézettebb műsora – 1,17 milliós nézettséggel – a vasárnap esti Tények lett.

Az IKO Kábeltelevízió csatornái múlt héten nem villogtak, közönségarány tekintetében most a Viasat 3 és az M1 is megelőzte a Film+-t és a Cool Tv-t. A Viasat 5,3 százalékos, az M1 4,5 százalékos share-t ért el. A két IKO televízió pedig 4,2, illetve 4,1 százalékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik