Üzleti tippek

Már elérhetők az MTV-székházas szerződések

Megkezdte a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai székházával kapcsolatos szerződések nyilvánosságra hozatalát a közmédiumot felügyelő közalapítvány; terjedelme miatt a teljes anyag várhatóan csak az esti órákban lesz elérhető a világhálón.

Az erről szóló hétfői közleményt jegyző Balogh László elnökhelyettes több száz oldalra becsülte az MTI érdeklődésére a megállapodások össz-terjedelmét.

Közleményében emlékeztetett arra: a kuratórium elnöksége június 10-én döntött úgy, hogy “a Magyar Televízió sokat vitatott székház-szerződéseit” teljes terjedelemben nyilvánosságra hozza http://www.mtvka.hu címen elérhető honlapján.

Balogh László ehhez hozzátette: a másfél héttel ezelőtti szavazáskor a szerződések nyilvánosságra hozatalát a kuratórium elnökségének jelen lévő tagjai nagy többséggel támogatták, ugyanakkor két, az SZDSZ által javasolt tag – Kozák Márton és Rajk László -, valamint az MSZP javaslatára a testületbe került Farkasné Gábor Alice tartózkodott.

Kozák Márton az MTI érdeklődésére hétfőn azt közölte: Rajk Lászlóval azért tartózkodtak, mert úgy látták, a teljes anyag publikálása nemzetbiztonsági aggályokat vethet fel; Farkasné Gábor Alice-t egyelőre nem sikerült az MTI-nek elérnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik