Üzleti tippek

MTV: elnapolták az üzleti terv elfogadását

Elnapolta a közszolgálati médium idei üzleti tervének és tavalyi mérlegének tárgyalását formai hiba miatt a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma pénteken.

Czeglédi László, a testület vezetője szerint több tag sem kapta meg időben az előterjesztéseket; új időpontot még nem tűztek ki. A közrádió és a két közszolgálati televízió közül jelenleg csak az MTV működik 2009-es üzleti terv nélkül: a Duna Televízió felügyeleti szerve március 27-én, a Magyar Rádióé (MR) május 7-én fogadta el az intézmény költségvetését.

Míg azonban előbbiben május 15-én a tavalyi mérleget is elfogadták, az MR kuratóriumában éppen csütörtökön bukott el első menetben az anyag. Több kuratóriumi tag is azt kifogásolta, hogy az anyag nem foglalkozik az intézmény – 3,2 milliárd forintos tavalyi – hitelkeret-szerzésével.

A tévékuratórium pénteki ülése után Szabó László Fidesz által delegált kuratóriumi elnökségi tag az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt: kezdeményezi, legyenek “következményei”, hogy az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának keddi ülésén senki nem szavazott arra, hogy elfogadásra javasolják az MTV Közalapítvány 2006-os beszámolóját.

A hozzászólók közül a legtöbben a túl nagy működési költséget és a magas dolgozói létszámot kifogásolták, valamint azt, hogy mindmáig nem hozták nyilvánosságra az új óbudai székház bérletéről és működtetéséről szóló szerződést. A Magyar Televízió még aznap közleményt adott ki, amely szerint meggyőződésük, hogy a parlament plénuma elfogadja majd a beszámolót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik