Üzleti tippek

Szállodások a sztrájk ellen

A Magyar Szállodaszövetség felhívja a munkáltatók és a munkavállalók képviselőit a mielőbbi megegyezésre, és a Ferihegyi repülőtér normális üzemelésének gyors visszaállítására.

A szövetség hétfői közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a vitában álló felek nemcsak megbízóiknak tartoznak felelőséggel, hanem az egész magyar turizmusnak, a magyar nemzetgazdaságnak is, aminek a Ferihegyi repülőtéren elhúzódó sztrájk beláthatatlan károkat okoz.

Budapest turizmusának élénkítésére az elmúlt hetekben indult kampány, amely elsősorban a repülővel utazó városlátogató turistákat célozta meg. Ezek a vendégek nem képesek légi úton a fővárosba utazni, de ha lenne is ilyen szándékuk, az elmúlt napok eseményeit látva más célországot választanak, máshol költik el a pénzüket.

Az elhúzódó sztrájk miatt kevesebb lesz a vendég a budapesti szállodákban, kevesebben látogatják az éttermeket, kulturális eseményeket, kevesebben vásárolnak, s veszik igénybe a taxikat. „Természetesen nemcsak a turisztikai szolgáltatók forgalma, a fővárosi turisztikai és az állami adóbevételek csökkennek, de veszélybe kerül mindazok munkahelye is, akik a turizmusban dolgoznak” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik