Üzleti tippek

Áron alul adta el autóit az MTV

Áron alul értékesítette személygépkocsijait a Magyar Televízió Zrt. A közszolgálati adó az idén júliusban felajánlotta az őt ellenőrző kuratórium elnökségi tagjainak, hogy megvásárolhatják a társaság tulajdonában lévő nyolc Skoda Octavia 1,9 TDI-t. A kurátorok a piaci árat meg sem közelítő összeget fizettek az autókért - írta a Magyar Hírlap.

Az új kuratórium márciusi beiktatása után azonban Rudi Zoltán elnök felmondta a szerződést, és a kurátoroknak vissza kellett adniuk az autókat. Rudi meglepő módon felajánlotta az új kuratóriumnak, hogy megvásárolhatják a gépkocsikat.

A lap birtokába került dokumentumok szerint az MTV egymillió-kilencszázezer forintért eladta a kocsikat a Porsche Hungária Kft.-nek, amely azokat csak nyolcvanezer forinttal drágábban adta el a kurátoroknak. A két-három éves autók piaci ára a használtautó-kereskedők adatai szerint is minimum kétmillió-hatszázezer forint. A kurátoroknak a Porsche lehetővé tette, hogy megvásárolhassák az autókat, így átlagos érdeklődő nem csaphatott le a járművekre – írta a Magyar Hírlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik