Üzleti tippek

Vitorlázásba fektet a BMW Magyarország

A BMW Magyarország szponzorációs együttműködési megállapodást kötött az eddigi versenyeken Asso99 HUN134 néven indult csapattal, amely a 2007-es vitorlásszezontól BMW Sailing Team néven versenyez tovább az Asso99 kategóriában.

Az Asso99 hajóosztály versenysorozata az egyik legrangosabb Magyarországon, ezeken a versenyeken a leghíresebb hazai versenyzők szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat. A versenyeken ma már több mint húsz hajó veszt részt.

A BMW Sailing Team több komoly versenyen is részt vesz idén: a BMW színekben való bemutatkozás április végén volt Balatonkenesén, majd a szezon összes magyar Asso versenye után a csapat a tervek szerint részt vesz augusztusban az olaszországi Európa Bajnokságon, és szeptember végén a Német Bajnokságon is. Utóbbi versenyen a csapat tavaly az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A BMW Sailing Team sikeresen mutatkozott be az idei első nagyhajós vitorlás versenyen a Szezonnyitó és Tavaszi Regattán, amelyet április utolsó hétvégéjén rendezett a balatonkenesei Marina Port. A partközelben kitűzött rövid pályán 7 hajóosztály 60 hajója kemény csatát vívott a helyezésekért. A BMW Sailing Team a második helyen végzett a többszörös világbajnok Majtényi Szabolcs csapata mögött, nagy küzdelemben a Detre testvérekkel és Rick Gergő csapatával.

A csapat 2002 óta versenyez együtt a jelenlegi hajóval, amely 1999-ben érkezett az országba és azóta a Balatonalmádiban lévő Asso Yacht Club tulajdona. A tagok annak idején egymást keresték meg régi versenysportos kapcsolataikon keresztül. A csapat tagjai ugyanis mindannyian gyermekkoruk óta vitorláznak, és azóta is szenvedélyük ez a sport.

Komáromy Balázs, a csapat szóvivője szerint a BMW Sailing Team nem egy hobbicsapat. „Minden versenyen a győzelem a célunk: ennek érdekében mindannyian a csapat egyenrangú tagjaiként cselekszünk, illetve követjük a kormányos utasításait” – mondta a szóvivő. „Gyors és határozott döntéseinket egy mátrix segíti, amely pontosan tartalmazza, hogy egy adott helyzetben kinek, mikor, mi a feladata. Ugyanakkor a vitorlázásban nincsenek forgatókönyvek: minden verseny egy újabb kihívás, előre nem látható szituációkkal, amelyeket intelligenciánk és tapasztalatunk alapján kell kezelni” – nyilatkozta Komáromy Balázs.

„Céltudatosak vagyunk, emellett szeretjük a sportos, fiatalos életmódot. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy tiszteletet és felelősséget érezzünk nemcsak a természet, de a többi versenyző iránt is”– tette hozzá Balázs.

A csapat tagjai sikeresek az üzleti életben is: vezető beosztásban lévő szakemberek, akik az informatikától kezdve az építőiparon át a külkereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások területein dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik