Üzleti tippek

Kivégezték a BBC gázai tudósítóját?

Egy eddig ismeretlen palesztin csoport azt állítja, hogy megölte a BBC brit televízió több mint egy hónapja elrabolt gázai tudósítóját, a 42 éves Alan Johnstont.

A március 12-én elrabolt televíziós újságíró, a 42 éves Alan Johnston állítólagos megölését a Tauhíd és Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) Brigádjai nevű csoport vállalta, mindenféle bizonyíték mellékelése nélkül. Ez a szervezet eddig ismeretlen volt a Gázai övezetben, de másutt a Közel-Keleten már jelentkeztek ilyen nevű, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel összefüggésbe hozott szervezetek.

A BBC brit televízió skót származású Johnston a leghosszabb ideje eltűnt külföldi Gázában, s elrablása óta senki nem jelentkezett semmiféle követeléssel. Ő volt az utolsó állandó külföldi tudósító a Gázai övezetben, ahol másfél év alatt több mint tucatnyi külföldi újságírót, illetve segélymunkást raboltak el pénzéhes, illetve álláslehetőséget követelő banditák. Johnstont mindössze néhány héttel hároméves kiküldetésének lejárta előtt hurcolták el.


Az eddigi elraboltak mind kiszabadultak, a legtöbben órákkal vagy napokkal az eltűnésük után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik