Üzleti tippek

Fábryt elutasították

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a népszerű showman fellebbezését, így elesett a hatmillió forintos kártérítéstől. Népszerűsége most rosszul jött.

Fábry Sándor azért perelte be György Péter esztétát és a Klubrádiót, mert a rádió egyik műsorában György azt mondta, hogy Fábry Sándor egy romagyűlölő rasszista. A Fővárosi Bíróság egyszer már elutasította a keresetét. Akkor a bíróság azzal indokolta döntését, hogy közszereplőként tűrnie kell az erős kritikát is.

A most eljáró Fővárosi Ítélőtábla dr. Sághy Mária vezette tanácsa ezt az ítéletet – ugyanilyen indokkal – helybenhagyta, és elutasította keresetét. A showmant képviselő dr. Ágoston Alexandra keresetében azt írta, hogy György Péter kijelentése alkalmas volt arra, hogy ügyfelét nemcsak szakmailag, de társaságilag is ellehetetlenítse, ezért kért kártérítést. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az esztéta ügyét felvállaló Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet ügyvédjének, dr. Schiffer Andrásnak az érvelését fogadja el. Így megállapította, hogy egy ilyen kifejezés – különösen, ha azt egy közszereplő mondja egy másik közszereplőről – nem lépi túl a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik